this post was submitted on 23 Feb 2024
8 points (100.0% liked)
Forskning og Videnskab
61 readers
1 users here now
Dansk
Dette fællesskab er dedikeret til formidling og diskussion af primært dansk forskning og videnskab, eller forskning som har interesse for danskere eller Danmark i al almindelighed.
Der må postes på alle nordiske sprog, alle rigsfællesskabets sprog, samt på engelsk.
English
This community is dedicated to the dissemination and discussion of primarily Danish research and science, or research that is of interest to Danes or Denmark in general.
Posts may be made in all Nordic languages, all the languages of the Danish Realm, as well as in English.
founded 1 year ago
MODERATORS
you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
view the rest of the comments
...
Jeg har før hørt citatet "Hvis privilegium er normen føles lighed som undertrykkelse" brugt om dette fænomen, men jeg ved ikke om det rigtig gør sig gældende? Det er noget jeg vil forbinde med folk der rent faktisk har oplevet et kulturskifte, altså folk der har levet længe nok til at huske et før og efter. Det ved jeg ikke om folk der er, som jeg, er i den yngre halvdel af den (meget brede) kategori "18-34" har oplevet, men jeg ved ikke med folk der er i den ældre halvdel. Hvad tænker i?
Manosphere og mine oplevelser med anti-feminisme
Jeg kunne dog forestille mig at yngre mænd (som mig), meget let kan blive suget ind i "the manosphere". Det er en fællesbetegnelse for forskellige blogs, online-personligheder (som det virker til mest at bestå af den øvre halvdel af "18-34") , og youtube kanaler der mere eller mindre står i modsætning til feminisme. Det er relativt let at komme ind i det her, jeg var selv på vej derind for nogle år siden.
Det startede med at jeg ironisk så "sigma male memes" på youtube. Jeg så også Peaky Blinders på det her tidspunkt og syntes egentlig at hovedpersonen Thomas Shelby var meget sej. Jeg så også en youtuber der lavede vidoer om kontrafaktisk historie. Så begyndt han at lave mere politiske videoer, om forskellige "civilisationers" historie. Så lavede han en om dating. En om "de vrede unge mænds revolution" osv. osv.
Der var ikke rigtig noget bestemt der fik mig ud af spiralen igen. Jeg snakkede tingene igennem med min far og han prikkede huller i alle de lorteargumenter jeg havde samlet op. Jeg blev til sidst klar over at det verdenssyn jeg havde opsamlet var virkelighedsfjernt, og kom ud af det. Sådan gik det ikke med en af mine tætte venner, og han er nu fuldstændig opslugt af specifikt Andrew Tates verdenssyn :(
Jeg stødte siden ind i den her video, som hjalp mig til at forstå hvordan man kan blive radikaliseret uden at man selv lægger mærke til det.
The Alt-Right Playbook: How to Radicalize a Normie
Nebula Version til dem der har det
Meget spændende kommentar. Jeg er selv hastigt på vej til de 50, så jeg er uden for betragtning, men jeg er stødt på danske folk der laver indhold på sociale medier til den aldersgruppe, som er fuldstædndig som beskrevet i den video du delte, fra Innuendo Studios. Det er individer der startede med at lave en slags indhold (typisk noget selvhjælp/coaching indhold), som så langsomt drypper mere og mere anti-feministisk indhold ned i bægeret, muligvis som reaktion på nogle af de problematikker de møder blandt de mennesker der hyrer dem til coaching og selvhjælp.
Nogle holder sig til nogle dryp, mens andre giver den fuld gas, og også taler om, at der er en global dagsorden for at true maskulinitet. Jeg finder, at det citat du nævner i starten af din kommentar, er hvad disse "content creators" afspejler i deres indhold, men det er ikke sikkert det er sådan det opfattes, af den yngre målgruppe, af de årsager du nævner. De snakker om seksuel markedsværdi, og at moderne feminisme forsøger at rokke ved nogle biologisk determinerede faktorer, som bare ikke står til at ændre. At dømme ud fra kommentarerne på indholdet, lader det til at deres mandlige følgere mener, at deres maskulinitet er truet, fordi denne lighed opfattes som undertrykkelse af dem, personligt.
Jeg ved ikke helt hvad jeg ville med min kommentar, måske bare tilkendegive, at jeg har observeret nogle af de ting du nævner, og synes det er problematisk med denne camouflerede radikalisering, forklædt som coaching. Jeg synes det er godt du kom ud af det. Din far lyder som en god person at snakke med de her ting om.
Til de af jer der støder på manosfæren som udtryk for første gang, kan jeg også anbefale at lytte til Cybernauternes episode om radikalisering på YouTube: https://cybernauterne.dk/podcast/under-indflydelse-1-radikalisering-paa-youtube/, samt hele deres serie om Manosfæren: https://cybernauterne.dk/podcast/podcastserie-om-manosfaeren/.