4
The Cassette-Tape Revolution (www.newyorker.com)
submitted 10 months ago by [email protected] to c/[email protected]
you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[-] [email protected] 2 points 9 months ago

mě sice ta technologie kazety sama od sebe nějak extra nebere, ale i tak ji občas aktivně užíváme - nějaké staté záznamy na nich pořád jsou a zatím nebyl důvod je nějak přehrát a jsou originílní tím, že se nedají sehnad odjinud na novějším mediu - přímo vznikly jako mluvené slovo, načtená knížka, nahráním na tu kazetu. Asi bychom to měli nějak přehrát a zálohovat, než se jednou zašmodrchá pásek... Známi co dělají hudbu ale starší media typu kazety a desky hodnotí vysoce i co se týká kvality záznamu (míň plochý zvuk či co, nevím, sám to moc posoudit neumím)

[-] [email protected] 1 points 9 months ago

Obojí má něco do sebe. Digitál je čistej a je všude. Páska je spíš rituál a já osobně to mám spojené s vypnutím mozku. Nemůžu jednoduše změnit skladbu a můžu se soustředit na to, co zrovna dělám tady a teď. Navíc ta patina, šum a trochu hrubší basy jsou už jenom třešnička na dortu. No a pokud se bavíme o deskách, tak to je úplně někde jinde. I po deseti letech hraní z CD playerů se mi zvuk vinylu líbí mnohem víc. Je živější, hlasitější a má lepší dynamiku. Díky bohu, že si můžeme vybrat, co je pro nás osobně nejlepší a to je hlavní.

this post was submitted on 20 Nov 2023
4 points (100.0% liked)

Mimo mísu

14 readers
1 users here now

Sbírka odkazů a obsahu, o který se chcete podělit s dalšími občany kybervesmíru.

Od chlupatých irských ovcí, návodů na výbušniny z šejků z mekáče, až po reportáže z válek v zámoří.

Nebraňte se uvádět odkazy na twitter, youtube, reddit, apod. skrze FOSS front-endy, jako je nitter, invidious, nebo teddit :)

founded 10 months ago
MODERATORS