1
submitted 1 year ago by [email protected] to c/[email protected]
Dette indlæg blev automatisk arkiveret af Leddit-botten. Vil du diskutere tråden? Tilmeld dig på feddit.dk!

The original was posted on /r/denmark by /u/New_Substance_1897 at 2023-08-16 09:09:34+00:00.

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[-] [email protected] 1 points 1 year ago

t-licus at 2023-08-16 14:27:47+00:00 ID: jwfnzol


Det ligger bare også i vores biologi at det er uholdbart hårdt og farligt for kvinder at forplante sig. I alle samfund hvor muligheden findes, vælger en statistisk signifikant gruppe kvinder at få færre eller slet ingen børn. Så snart børn ikke er en uundgåelig bivirkning af sex, er der simpelthen ikke ret mange kvinder der er villige til at gennemgå det helvede mere end højst nødvendigt. Der har altid været en population der af den ene eller den anden grund ikke får børn, men nu om dage er der meget få der frivilligt får de børn der skal til for at “opveje” den manglende forplantning. For langt de fleste er 1-2 børn nok til at tilfredsstille deres eget yngelplejeinstinkt, og nu hvor de har et valg er det der de stopper.

Efter at have set flere venner fravælge barn nr 2 efter en rædsom graviditet og fødsel er jeg begyndt at tvivle på om det er en dynamik politiske incitamenter (barselsforhold, work-life balance, økonomisk stabilitet) kan rette op på, eller om sandheden i virkeligheden er at vi som art er inde på et evolutionært vildspor. Vores reproduktion er så ressourcekrævende at vi bruger vores høje intelligens til at vælge den fra.

Ikke at det ikke kan hjælpe at gøre livet lettere for forældre (for der er helt klart også dem der udskyder eller fravælger børn pga økonomi, karriere eller mental ustabilitet), men hvis det skal virke i det lange løb tror jeg også at lægevidenskaben skal med i kampen. Så længe man risikerer at smadre sin krop og sind fuldstændigt med hver graviditet kommer det aldrig til at være attraktivt nok at få flere børn end man absolut har brug for.

this post was submitted on 16 Aug 2023
1 points (100.0% liked)

/r/Denmark

153 readers
1 users here now

GÅ TIL FEDDIT.DK

Kommentarerne du skriver her sendes ikke tilbage til Reddit.

founded 1 year ago
MODERATORS