“Not that difficult” but still more difficult than being able to boot without a separate live USB drive.
Legisign
Admittedly, but I for one can say with justified self-reliance that I expected this outcome even before the directive was in force.
True, but… When MBR Grub drops to rescue or doesn’t appear at all, it’s not only difficult (at least for newbies) but somewhat random if you can actually boot a given OS. With EFI Grub, I’ve often managed to boot using BIOS boot override to launch a usable Grub configuration.
cut
is actually next to useless, because it cannot understand that multiple spaces can still be a single separator in most text files in /etc
. You have to use AWK.
Quite agree. It is next to impossible to find solid cases any more, because only transparent ones are sold. The one manufacturer left still making solid cases seems to be Fractal Design.
Actually one day before Christmas in Finland and other Nordic countries. I don’t know if Linus still celebrates Christmas like that, having resided in the US for a long time already, but the big celebration is here always the 24th of December, and 25th–26th is mostly just resting after it.
That’s usually good enough.
Well, Mint also corrects some of Ubuntu’s mistakes. It doesn’t force feed you Snap, for instance.
Eivätkö ihmiset sitten ole yksilöitä?
Se on aika rajallista, kuten historiasta voi nähdä. Biologinen evoluutio on mahdollistanut jonkinlaisen ”yksilöyden”, mutta olosuhteiden ei tarvitse kovastikaan muuttua, kun se ihmisestä raaputetaan irti. Kulttuurisen evoluution tuottama yksilöyden tuntu taas on aika epifenomaalinen: kuvitellaan yksilöyttä, joka todellisuudessa on ulkoa tuotettua ryhmäkuuluvuutta.
Melkein kaikki korkean tason taloustieteilijät ovat sitä mieltä, että talous voi edelleen kasvaa
…mikä lähinnä osoittaa, kuinka vähän tiedettä on ”taloustieteessä”.
termiä oli käytetty jo vuodesta 1902, mutta se selkeästi yleistyi manner-Euroopassa 30-luvulla. Eli sitä on käytetty jo ihan kirjaimellisesti yli sata vuotta, joten toistan itseäni: “en pidättelisi hengitystäni”.
Sana ja sen merkitys ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Se, että sanaa on yhdessä merkityksessä käytetty jo sata vuotta sitten, ei vielä merkitse, että sama sana uudessa merkityksessään olisi jotenkin valmiiksi vanhentunut.
Kuten sanottu, minusta Marx oli kyllä oikeassa siitä, että kapitalismi oli 1800-luvun lopulla henkitoreissaan. Se vain onnistui löytämään uuden vaiheen, jota Marx ei ollut kyennyt ennakoimaan, ja on sen ansiosta nyt, noin 150 vuotta myöhemmin, taas samassa tilanteessa – henkitoreissaan. Mikä ei tarkoita, että seuraava vaihe olisi esimerkiksi sosialismi (toisin kuin Marx, en usko deterministiseen historiaan).
Aina löytyy uutta työtä tehtäväksi.
Tämä ei pidä paikkaansa. En tiedä, onko se valitettavaa vai ei, oikeastaan mielestäni ei – paitsi nykyisessä talousjärjestelmässä.
Adding to that, Russia was never communist or even socialist. Marx never intended ownership as a concept to be discarded, only that workers would always own what they needed to work.