1
submitted 1 year ago by [email protected] to c/[email protected]
This is an automated archive made by the Lemmit Bot.

The original was posted on /r/beleggen by /u/FireTyme on 2023-09-11 17:31:05.


Okee ik heb dus ff een kronkel in mijn brein. Mijn reistraject is ongeveer ~2 uur per dag in de auto. (omgeving breda naar EH) en dat voor 5-6 dagen per week. nou rijd ik redelijk zuinig maar dit is toch al gauw zo'n ~75-90 euro aan benzine, wat natuurlijk hoger zou zijn met de nieuwe accijns na 1 januari.

Nou zit ik er dus over na te denken of het een meerwaarde heeft een lening af te sluiten voor een 2e hands elektrische auto. er staan er redelijk wat op de markt voor rond de ~10.000. met 3-4 jaar aflossen komt dit neer op zo'n 280-350 euro per maand met een rente van ~7% (bah).

De rente is natuurlijk niet voordelig, maar ipv benzine te verbranden zou ik natuurlijk wel activa opbouwen op de auto ipv het de lucht in te sturen via verbranding, en de kosten benzine die ik bespaar zou ik natuurlijk extra de lening in stoppen en/of investeren.

wat zijn jullie gedachten hierover? weet zelf weinig van auto's vooral elektrische.

edit: Bedankt allemaal voor de responses :) zeker achter wat dingen gekomen waar ik nog niet van weet. denk dat het wel een goed idee is maar ik moet zeker alles ff doorrekenen!

no comments (yet)
sorted by: hot top controversial new old
there doesn't seem to be anything here
this post was submitted on 12 Sep 2023
1 points (100.0% liked)

De Nederlandse subreddit over beleggen

41 readers
0 users here now

Op deze subreddit kun je terecht voor alles wat met beleggen en investeringen te maken heeft. Lees de regels voordat je post, en wees constructief!.

founded 1 year ago
MODERATORS