12
submitted 1 week ago by [email protected] to c/[email protected]

Vi sad og snakkede om pension og levealder den anden dag i frokostpausen på arbejdet og så blev det bragt op at lande der spiser mere fisk generelt har en højere gennemsnitslig levealder. Så jeg tænkte jeg hellere måtte begynde at spise lidt mere fisk 😅.

Jeg spiser det generelt ikke så meget, mest fordi det er dyrt. Derfor har jeg heller ikke så meget erfaring med fisk i køkkenet, så jeg kunne godt bruge noget inspiration og/eller tips.

Har i en livret med fisk? Hvilke grøntsager eller andet tilbehør spiser i med fisk? Er der nogen bestemte fiskearter i går efter?

top 8 comments
sorted by: hot top controversial new old
[-] [email protected] 8 points 1 week ago

Måske ikke så meget en ret, men jeg har for nylig lært at det er pisse nemt at lave tunsalat, som man gradvist kan smage til 100% til sine egne preferencer.

2 dåser tun, et par tsk citronsaft, salt, peber, et halvt fint hakket løg, en lille dåse majs, og rør mayonnaise i indtil konsistensen ser ok ud. Det er min nuværende base, og så er der til en lille uge.

[-] [email protected] 7 points 1 week ago* (last edited 1 week ago)

Vi plejer at lave laksefilet i ovnen, og efter vi har fået airfryer laver vi det i den, hvilket er nemt og hurtigt. Vi gør så heller ikke så meget ud af at krydre fisken, men bruger kun olivenolie, citron, og salt, som vi ruller dem i inden vi smider dem i airfryeren.

Det er stort set denne opskrift, jeg lige fandt:

https://www.madbanditten.dk/laks-i-airfryer/

Hvis man så laver noget godt tilbehør, kartofler, ris, en god salat, måske en youghurt-baseret dip med lidt dild og revne agurker, så har man en velsmagende og hurtig at tilberede fiskeret.

Edit: Risene kan evt laves som enten kokos- eller limeris, som giver en, synes jeg, lækker ekstra smag.

[-] [email protected] 6 points 1 week ago

Jeg kan også anbefale fettuccine eller nye kartofler og citronsovs (opskrift) som tilbehør til laks!

[-] [email protected] 5 points 1 week ago

Det bedste fisk jeg har smagt er helt klart pigrokkevinge.

Steg pigrokkevinge og kog gode, nye kartofler.

Skalotteløg balanceres i en gavmild klat smør hvorefter en passende mængde god hvidvin tilsættes og afdampes. Salt og pepper.

Retten er så simpel som det, men smager sindsygt godt.

[-] [email protected] 5 points 1 week ago

Tak for alle forslagene!

[-] [email protected] 5 points 1 week ago

Rødspættefiletter med remo og pomfritter er en klassiker herhjemme. Tun-bøf synes jeg også er ret godt. Varmrøget laks.

Jeg kan personligt også godt lide at lave en "SLT-Sandwich". Det står for Salmon-Lettuce-Tomato. Hvis man steger røget laks i olie, kan det i det tilfælde fungere som en god bacon-erstatning. Evt. kan tomaterne være soltørrede.

[-] [email protected] 5 points 1 week ago

Vi spiser ofte en variation af en ret vi fik med årstiderne for en del år siden: torskefisk (torsk, mørksej) med kokosris og spidskålssalat. Fisken ryger i ovnen oven på et tyndskårne citronskiver, med finthakkede krydderurter og lidt olie fra haven ovenpå. Salaten består af et finthakket spidskål vredet med salt og limesaft, hvorefter der tilsættes en hakket chili og en ordentlig omgang koriander. Risene koges - ikke overraskende - med kokosmælk (og vand) og serveres med en hvidløgsolie ved siden af.

[-] [email protected] 4 points 1 week ago

Moules-frites er ret lækkert og forholdsvis nemt at tilberede. Man skal bare være klar på lidt skrubbe-arbejde ved tilberedning og lidt pille-arbejde ved spisning. Fordelen er, at blåmuslinger næsten altid er ret billige. Her er en opskrift: https://www.tasteatlas.com/moules-frites/recipe

this post was submitted on 05 Sep 2024
12 points (100.0% liked)

Mad og drikke

47 readers
5 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 8 months ago
MODERATORS