2
submitted 6 months ago by [email protected] to c/[email protected]

Върбанова и Колева отдават тази тенденция най-вече на безсилие. Според тях един политик може да уязви противника си интелигентно, с езикова култура и подготовка, без да е агресивен и да обижда.

"Мисля, че те са езиково немощни, щом са стигали дотам, че с цел да уязвят своя противник прибягват до, нека да ги наречем, долнопробни думи", казва Върбанова, създателка на платформата "Как се пише?". "Остава им съвсем малко до изричането на вулгаризми, на цинични думи, които са вече съвсем недопустими в публичната реч".

Според Колева - директорка на издателска къща "Критика и хуманизъм", става дума за "психично проблематични и чувстващи се дълбоко в себе си лишени от всякаква ценност, несигурни, безсилни хора". Други фактори могат да бъдат необразованост, неразвитост, неспособност за комуникация в издигнати среди.

no comments (yet)
sorted by: hot top controversial new old
there doesn't seem to be anything here
this post was submitted on 22 Mar 2024
2 points (100.0% liked)

Bulgarian politics - българската политика

43 readers
1 users here now

Bilingual place for news and discussion about Bulgarian politics. Before posting, please read the community rules and the lemmy.world instance rules.

Това е двуезично място за новини и дискусии относно българската политика. Преди да публикувате, моля, прочетете правилата на общността и правилата на инстанцията lemmy.world

Споделяйте и задавайте въпроси, за да изградим общност!

Rules/Правила:

Правилата са в процес на изготвяне.

Адрес:

За да се присъедините/абонирате от инстанция различна от lemmy.world, поставете в полето за търсене на вашата инстанция следния адрес:

[[email protected]](/c/[email protected])

или този универсален адрес:

https://lemmy.world/c/bulgarianpolitics

Адрес в masto.bg: masto.bg...

За да публикувате от Mastodon, напишете публикация със заглавието на първия ред, след това съдържанието и накрая споменете @[email protected]

Други български общности:


#българия #политика #bulgaria

founded 1 year ago
MODERATORS