1
submitted 7 months ago* (last edited 7 months ago) by [email protected] to c/[email protected]

(van iemand gekopieerd)

Ik denk dat iedereen weet dat Julian Assange wikileaks heeft opgericht. Daarin werden 90.000 documenten getoond waaruit oorlogsmisdaden van de USA in Afghanistan en Irak bleken. Hierom wordt Assange door de USA voor 18 zaken vervolgd onder de noemer spionage. Deze kunnen hem totaal 175 jaar gevangenisstraf opleveren. Daarom is hij het land ontvlucht en heeft hij asiel aangevraagd bij de Equadoraans ambassade in London. In 2019 heeft deze ambassade de Britse politie binnen gelaten. In 2019 volgde een uitleverings rechtszaak. De USA heeft deze zaak verloren, maar in 2021 is deze zaak door een hoger beroep verworpen en heeft Engeland ingestemd met uitlevering. Assange is daarop in cassatie gegaan, om de onterechte rechtszaken tegen hem te ontlopen.

De cassatie rechtszaak wordt op dit moment gehouden: op 20 en 21 Februari 2024. Het is een belangrijke zaak, omdat het een precedent zet met betrekking tot de persvrijheid in de gehele westerse wereld. Als wij toestaan dat iemand vervolgd wordt voor het publiceren van oorlogsmisdaden, dan heeft dat tot gevolg dat alle journalisten mogelijk vervolgd kunnen worden voor het publiceren van de waarheid, mits de regering (of een van de handlangers van de regering) daardoor in diskrediet gebracht kan worden. Het is een stijle helling waarop het Westen zich begeeft.

Dit soort corruptie doet mij zeer sterk denken aan de corruptie die we zien in fascistische staten. Vooral communistisch China kent politieke schijnprocessen. Velen van ons herkennen echter ook politieke motieven in de manier waarop politiek activisten vervolgd worden in ons eigen Nederland. Het is zeer zorgwekkend te noemen dat het gelijkheidsbeginsel volledig lijkt te zijn vergeten. Sta graag even stil bij de gedachte dat wanneer deze rechtszaak tegen een publiekelijk bekend persoon rond zal komen anonieme burgers alle hoop op eerlijke rechtspraak beter kunnen laten varen.

Gisteravond heb ik een bijeenkomst in Grand Cafe 'de Utopie' bijgewoond over Julian Assange. Daar liep ik Pepijn van Houwelingen (FvD held) en Jonathan Krispijn (ON! held) tegen het lijf; strijders voor vrijheid en waarheid. Ik wilde graag Jonathan Krispijn interviewen, aangezien onze regering ON! om politiek gemotiveerde redenen de mond wil snoeren. Ik hoopte op zijn, ongetwijfeld unieke, oogpunt en mening in deze. Helaas heeft hij nog nooit een interview gegeven en weigerde hij mij ook dit keer mijn interview.

Een van de meest zorgwekkende dingen vind ik dat de westerse media al decennia geen berichten laat zien over de genociden van Falun Gong en Oeigoeren in China en van de Boer bevolking in China. Alle persvrijheid daar is verdwenen en onze media is kennelijk geen haar beter. In deze landen worden journalisten vervolgd voor het publiceren van 'staatsgevaarlijke' waarheid. In het westen staan we op het punt hetzelfde te gaan doen. De problematiek in deze landen is dat er geen kritiek op gebrekkige (of misdadige) beslissingen van de regeringen gegeven kan worden en dat de bevolking daardoor meer en meer ellende te verwerken zal krijgen.

Het feit dat wij on ons eigen land al zo ver zijn dat niet alleen ON!, maar ook de politieke oppositie partij FvD van overheidswege om belachelijke redenen in diskrediet gebracht worden en schijnprocessen tegemoet treden bewijst dat het inmiddels zo ver is dat onze regering bijna wanhopig is om de bevolking onwetend te houden over de eigen misdaden. De waarheid mag niet besproken worden, omdat dan de leugens die onze regering de bevolking verteld heeft niet volgehouden kunnen worden. Daarmee is de waarheid een vijand van ook onze regering geworden. Dit is ook waar Assange voor strijdt: 'Voor Waarheid'. Waarheid en Vrijheid gaan hand in hand. Het een kan niet zonder het ander bestaan. Assange's strijd is daarom een strijd voor ons. Laten wij daarom ook voor hem strijden en zo veel mogelijk mensen kennis laten nemen van wat op dit moment in Londen gaande is en van de stijle helling waarop het Westen zich op dit moment bevindt.

#FreeSpeech #FreePress #FreeAssange #BlijvenStrijden

no comments (yet)
sorted by: hot top controversial new old
there doesn't seem to be anything here
this post was submitted on 21 Feb 2024
1 points (100.0% liked)

Stories not heard in mainstream media

72 readers
1 users here now

founded 1 year ago
MODERATORS