1
submitted 1 year ago by [email protected] to c/[email protected]

Hej hej hörde på Ekot tidigare idag att Tyskland kommer legalisera cannabis för eget bruk högst 25g o två plantor i hemmet . Dom har märkt att ett förbud ej kommer förhindra dom kriminella så tror ni att Sverige tar efter ? Eller är vi för pk här ?


Det här inlägget arkiverades automatiskt av Leddit-botten. Vill du diskutera tråden? Registrera dig på feddit.nu!

The original was posted on /r/sweden by /u/Particular_Bonus_851 at 2023-08-16 19:06:50+00:00.

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[-] [email protected] 1 points 1 year ago

broblackheim at 2023-08-16 20:31:34+00:00 ID: jwhef28


Det enda man kan ta för givet är att svenska politiker fortfarande måste tro att förbudet förhindrar kriminella från att sälja och smuggla cannabis.

I praktiken är cannabis fritt tillgängligt och hyfsat riskfritt för alla som vill det på en enorm svart marknad de inte är intresserade av att reglera.

Så är de dumma inuti huvudet eller bara i förnekelse? Lutar åt massförnekelse för att behålla status quo av något slag. De låtsas som att det är på ett sätt och fortsätter spendera skattebetalarnas pengar för att upprätthålla illusionen att förbudet fungerar.

Men jag tror att ju mindre alkoholkulturen går från att SUPA till att dricka måttligt så kommer det hjälpa. Vi är redan påväg dit att kidsen idag i lite större grad tycker alkohol är rätt dumt. Man får inte glömma att traditionen av att berusa sig i Sverige oftare är att bli plakat än att stanna på lite lagom nivå. Så med minskande intresse för överdriven konsumtion av sprit kanske en mer sansad attityd till annan berusning också infinner sig med årtiondena.

this post was submitted on 16 Aug 2023
1 points (100.0% liked)

/r/Sweden

182 readers
2 users here now

GÅ TILL FEDDIT.NU

Kommentarerna du skriver här skickas inte tillbaka till Reddit.

founded 1 year ago
MODERATORS