1
submitted 1 year ago by [email protected] to c/[email protected]
Dette indlæg blev automatisk arkiveret af Leddit-botten. Vil du diskutere tråden? Tilmeld dig på feddit.dk!

The original was posted on /r/denmark by /u/New_Substance_1897 at 2023-08-16 09:09:34+00:00.

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[-] [email protected] 1 points 1 year ago

SammyGreen at 2023-08-16 15:19:53+00:00 ID: jwfwe87


Problemet er, at vi lige nu har et to-parti system, hvor begge partier er blevet mere ens.

For at der skal ske ændringer, er folk nødt til at stemme på yderfløjspartier... og selv der tror jeg ikke, det vil ændre meget på tingene. Medmindre det er Ø, men de kommer aldrig til at få flertallet.

Midtvejspartierne peger enten på V eller S. De eneste jeg kunne forestille mig ville turde at tage magten er C. Måske Æ, men kun fordi Inger styrer showet. Og selv der er jeg usikker.

Bare se på, da DF fik flertal i blå blok i 2015; de pegede bare på V. Ja, DF fik indflydelse, men det var Lars og co. der i sidste ende styrede showet.

I vil nok være tilfredse med at få topskat på dagsordenen. B prøver at være en slags "enlightened centrist" og vil alligevel bare støtte V. SF mangler rygrad og burde kaldes S-lite.

Hvem har jeg glemt? Åh ja. Å. Tror ikke, de nogensinde forventer at skulle føre politik, hvis de fik chancen. Jeg ved faktisk ikke, hvor de står det meste af tiden, med deres ugennemtænkt politik.

Jeg stemmer altid på Ø, fordi de er den parti som jeg mener skubbe overton window, men jeg ville ikke have at de skulle være i magten.

[-] [email protected] 1 points 1 year ago

trickortreat89 at 2023-08-16 16:38:17+00:00 ID: jwg9n3f


Ja, er virkelig enig med dig, men måske er det bare på tide at tænke ud af boksen… vi lever i usædvanlige tider, der er meget der står på spil, og der er mange kriser der allesammen peger på (med baggrund i videnskaben) at vi skal føre mere grøn politik. I nogle EU lande har de yderste højrefløjspartier fået usædvanlig stor opbakning, men hvis nu man tænker på det rent pragmatisk, så har de ikke nogen løsninger på den del af vores kriser der handler om klima, natur og miljø, og de fører i sidste ende ikke den grønne politik.

Den seriøst sidste udvej som jeg ser det er at folk simpelthen stemmer nok på SF, Ø og Å til at de kan danne en form for fælles koalition mod de gamle store magtpartier. Simpelthen ryste posen og tvinge flertallet over i den retning så regeringen ikke længere kun består af center partier. Om det er nok til at løse kriserne ved jeg ikke, men jeg kunne godt se dette som et scenarie der er muligt. Folk er måske bange for den flygtningepolitik de vil føre, men faktum er jo så også bare at vi ikke har nok arbejdskraft i landet på nogen måde til at føre en stram udlændingepolitik, ikke engang økonomisk. Der findes simpelthen absolut INGEN argumenter for ikke at stemme på venstrefløjen. Vores økonomi har det glimrende, vi mangler flere hænder, vi har store kriser med natur, klima, miljø osv. Jeg tror selvfølgelig ikke at det her scenarie jeg lige har tegnet op rent faktisk kommer til at ske, men man har vel lov til at håbe en (sidste) gang…

this post was submitted on 16 Aug 2023
1 points (100.0% liked)

/r/Denmark

153 readers
1 users here now

GÅ TIL FEDDIT.DK

Kommentarerne du skriver her sendes ikke tilbage til Reddit.

founded 1 year ago
MODERATORS