16
submitted 1 year ago by [email protected] to c/[email protected]
you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[-] [email protected] 5 points 1 year ago* (last edited 1 year ago)

Sanoit että suomalaiset rauhanturvaajat ovat Suomen tuomiovallassa eivätkä sen maan jossa ovat palveluksessa, tämä tarkoittaa että he ovat kyseisen maan lain koskemattomissa käytännössä

Ei tarkoita. Sen enempää kuin Yhdysvaltalaiset sotilaat ovat osavaltion lakien ulottumattomissa. Jos suomalainen rauhanturvaaja syyllistyy paikalliseen rikokseen palveluksessa hän saa siitä syytteen viranomiselta, jolla on toimivalta.

Vuosisadan vitsi tuo Yhdysvaltojen arvovalta, yksikään valtio maailman historiassa ei ole mitään saavuttanut “arvovallalla”, kaikki poliittinen voima perustuu sotilaalliseen ja taloudelliseen voimaan, nykyään varsinkin Yhdysvaltojen tapauksessa jälkimmäiseen.

Tuo on, hassua kyllä, ihan uskomattoman naiivi näkemys eikä perustu tasan yhtään mihinkään.

https://www.thedailybeast.com/us-soldiers-accused-of-rape-in-italy-hope-to-go-free-in-america

Saivat kuuden vuoden vankeustuomion Italiassa.

https://www.nytimes.com/2021/06/17/world/europe/germany-military-sexual-assault-racism.html

Epäiltiin rikoksista toisiaan vastaan, ei rikoksista paikallisia vastaan. En tiedä millaisia tuomioita tuli kun en tiedä miten pitäisi etsiä. Yleensä sotilaiden seksuaalisesta häirinnästä tulee saksassa kuitenkin jonkinlainen seuraamus.

https://www.stopwar.org.uk/article/tariq-ali-on-nato-lies-and-cover-ups-in-afghanistan-unlawful-killings-and-rapes-were-never-reported/

Jutussa ei ole varsinaisesti edes mitään muuta väitettä kuin että raiskausten määrä afganistanissa lisääntyi talebanin menetettyä valtansa, mikä saattaa pitää paikkansa. Taleban ei ole erityisen raiskausmyönteinen taho. Muuten vaan epämääräisiä väitteitä. Jutun kirjoittaja käyttää jugoslavian sodista termiä "nato war of expansion", mikä jo itsessään syö lähteen uskottavuutta.

https://www.hrw.org/news/2020/01/11/un-peacekeeping-has-sexual-abuse-problem

Tässä on lisää epämääräisiä väitteitä, joista ei ole muuta tietoa. Varmasti on rauhanturvaajat syyllistyneet rikoksiin ihan siinä missä muutkin. Nopealla vilkaisulla kyseiseen operaatioon on osallistunut sotilaita lähinnä etelä-amerikasta ja aasiasta, joten en tiedä miten se liittyy natoon. Ilmeisesti ainakin Pakistanilaiset sotilaat, jotka tuohon liittyen syyllistyivät rikoksiin, saivat Pakistanissa vankilatuomioita. Srilankalaisia vastaan nostettiin jotain syytteitä, mutta en sen tarkempaa tietoa löydä. Uruguaylaisten sotilaiden tapaus oli varmaan näistä eniten huomiota saanut ja heitäkin vastaan nostettiin kotimaassaan syyte, mutta en nopeasti löydä tietoa tuomioista.

Kysynpä vaan, mitä käytännön eroa on sotarikoksissa siviilejä kohtaan miehitetyissä maissa ja rikoksissa siviilejä kohtaan “liitolaismaissa”?

Melko paljon käytännön eroa. Toisesta tulee yleensä seurauksia huomattavasti helpommin, koska viranomaiset toimivat normaalisti.

Kuvitteletko että Suomi pysyy Yhdysvaltain “liittolaisena” ikuisesti? Mitäs sitten tehdään kun tämä tilanne muuttuu? Jenkki sotilaita kohteliaasti pyydetään poistumaan?

Kyllä. Ja sitten ne poistuu. Jos sä kuvittelet, että niillä olisi mahdollista tehdä paikallisesta pienestä osastosta jokin miehitysosasto niin elät jossain fantasiamaailmassa.

On kovin surkuhupaisaa että peräti pyrit puolustamaan vieraiden valtojen sotilaiden rikoksia selityksillä.

Jos viimeinkin lopettaisit valehtelun. Minä en ole puolustanut mitään rikoksia. Olen torjunut tekemiäsi yksiselitteisen vääriä väitteitä. Jos jokin tässä on surkuhupaisaa niin se on kyllä oma toimintasi.

Haluisin vaan tietää kuinka monessa raiskatussa suomalaisnaisessa (tai miksei vaikka pikkupojassa nämä barbaarit tuntien) menee raja?

Raja mille? Sille että poistetaan suomalaiset miehet kun ne niin kamalasti raiskaa? Esim niistä Okinawan raiskauksista on kamalasti juttua, mutta ne jättää mainitsematta että paikalliset raiskaa yli kaksi kertaa useammin per kapita. Missä tahansa missä on ihmisiä tapahtuu rikoksia. Sitten ne rikokset tutkitaan ja niistä jaetaan rangaistuksia.

Paljonko tätä kansaa pitää alentaa koska pelätään Venäjää niin helvetisti?

Alat kuulostaa merkittävän paljon putin-botilta. Argumenteissasi ei ole järjen hiventä ja vaikuttaa lähinnä siltä, että yrität luoda kuvaa, jolla suomi saataisiin mahdollisimman hyvin irti länsimaisesta yhteistyöstä.

this post was submitted on 10 Aug 2023
16 points (100.0% liked)

Suomi

1921 readers
6 users here now

Suomalainen yhteisö suomalaisille ja kieltä hyvin osaaville.

The Finnish community for natives and proficient users of the language.


English-language discussions and news relating to Finland and the Finnish culture --> [email protected]

Paikkakuntien yhteisöt / City communities:

Muita suomenkielisiä yhteisöjä / Other Finnish communities :

founded 3 years ago
MODERATORS