Nyheder
For alle nyheder, hvad end de måtte omhandle.
Regler
1. Brug artiklens titel
Titlen på indlæg skal være titlen på nyhedsartiklen der linkes til. Du må dog gerne oversætte titlen hvis den ikke er på dansk, så længe oversættelsen er retvisende. En alternativ titel (fx i tilfælde af clickbait) eller vigtig supplerende information kan angives i kantede parenteser. Fx: "Clickbait titel [Beskrivende titel]". Dette sikrer at titlen på artiklen ikke er misvisende.
2. Brug ikke tekstfeltet ("body")
Link udelukkende til artiklen og brug ikke tekstfeltet ("body" på engelsk). Hvis du vil tilføje noget, så skriv en kommentar. Dette sikrer at debatten foregår fra et neutralt synspunkt der tager udgangspunkt i artiklen, og ikke en bestemt vinkling skrevet i tekstfeltet. Undtagelse: Det er tilladt at dele et referat af en artikel bag betalingsvæg i tekstfeltet.
3. Kun nye artikler
Artikler skal være mindre end en uge gamle. Dette sikrer at artikler faktisk er nyheder.
4. Debat-indlæg og andet skal markeres
Det er tilladt i et begrænset omfang at indlægge artikler der ikke som sådan er nyhedsartikler (fx debat-indlæg), men sådanne artikler skal markeres med [Debat] el. lign. mærkat i titlen af indlægget inden titlen på artiklen. Dette sikrer at brugere er klar over den potentielle højere bias der kommer fra debat-indlæg og sikrer at debat-indlæg ikke bruges til at skubbe en agenda.
Husk også at følge Feddit.dks generelle regler.
view the rest of the comments
Ifølge Marie Stærke, næstformand i S, er det også fordi det er svært at blive kendt i dag, så lokalpolitikerne har ikke en chance for at blive valgt (mod andre lokalpolitikere?!?), fordi ingen kender dem. Tidligere (hvornår?) kunne man skrive læserbreve om sine hjertesager i avisen, blive kendt og folkelig på den måde og så blive valgt. Men det kan man ikke i dag, så vi har brug for kendte politikere på lokalplan. Som i et uland...
Fair skal være fair, så tror jeg hun har ret i at lokalpolitikere er mindre kendte nu om dage end de har været. Jeg tror at folk hørte meget mere om lokalpolitik og lokale nyheder end de gør nu om dage. Det har ligesom taget bagsædet og nu er det national politik og nationale eller ligefrem internationale nyheder der sidder foran.
Verden er blevet mindre. Medierne vil hellere køre en kæmpe historie om landsdækkende lovændringer eller nye love i EU. Folk læser medier der dækker hele landet og tit hele verden. Hvorfor skulle jeg følge med i en lokalavis? Så jeg kan høre om hvordan de er i gang med at renovere den lokale svømmehal? Det er jo ligegyldigt i forhold til de større nyheder.
Jeg synes dog ikke løsningen må være mere magtcentralisering. Det gør det da kun værre.
Jeg gætter på at det er resultatet af kommunesammenlægningerne. Der var måske et større spring fra kommunalpolitik til amterne, end der er nu fra kommunerne til regionerne, men til gengæld er det sværere at få foden i døren i kommunerne. Det medfører sandsynligvis større krav til både professionalisme og tidsforbrug, og det skræmmer wannabe-politikere og løsgænger-idealister væk. Og ikke mindst er der markant større konkurrence om posterne i de etablerede partier.
Måske spiller fremdriftsreformen også ind, at de unge bliver presset gennem uddannelsessystemet. Lige så vel som der er færre frivillige i f.eks sportsklubber, som spejderledere og den slags, så er der heller ikke tid til at være fodsoldat i de politiske partier. Men det skulle jo efter sigende være [mere effektivt].
Det er gode pointer, jeg havde slet ikke tænkt på hvordan de reformer har påvirket det politiske landskab på den måde 🤔
Jeg tror sagtens du kan have ret i, at lokalpolitikere ikke er ligeså kendte i dag. Men spørgsmålet er, i lige så høj grad, om kendisfaktor betyder noget. Jeg er måske ikke repræsentativ, men jeg stemmer ikke (nødvendigvis) kun på folk jeg har hørt. Tværtimod synes jeg ofte, at jo mere jeg ved om en politiker, desto mindre har jeg lyst til at stemme på dem.
Det tror jeg bestemt ikke er repræsentativt nej 😅. De kendte politikere er stemmeslugere så vidt jeg forstår.
Det er som om hun ikke kender til socialle medier!
Yup, velkommen til uredigerede læserbreve anno 2024, værsgo at blive berømt!
Man kan nu stadig godt få bragt læserbreve, også i lokalavisen. Jeg kender flere der på en normal uge får bragt 1-2 indlæg. Og da det ikke er alle det lykkedes at få bragt, skriver de nok 3-4 stykker om ugen.
Jo jo, men kan man starte en politisk karriere på i dag?